Moeder (32) opgepakt na val enkele weken oude baby uit raam

De recherche doet onderzoek
De recherche doet onderzoek © Regio15
DEN HAAG - Het kindje dat aan de Jacob Catsstraat in Den Haag uit het raam viel, is een jongetje van slechts enkele weken oud. De 32-jarige moeder van de baby is opgepakt als verdachte. Haar betrokkenheid bij de val uit het raam wordt onderzocht, meldt de politie.
Rond 10.00 uur raakte de baby zwaargewond na de val uit het raam. Agenten vonden het jongetje op straat waarna hij met ernstig letsel naar het ziekenhuis is gebracht. Daar ligt hij nog steeds. Snel na de vondst werd een 32-jarige vrouw aangehouden. Zij blijkt de moeder van de baby te zijn.
De politie doet nog volop onderzoek en benadrukt dat nog niet duidelijk is hoe de kind uit het raam kon vallen. De moeder was volgens de politie de enige die in de woning aanwezig was toen agenten binnenkwamen. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.
© Regio15

Leger des Heils 'enorm geschrokken'

De plek waar de baby uit het raam viel, is een opvanglocatie van Leger des Heils. Die organisatie zegt 'enorm geschrokken' te zijn van het 'heftige incident'. 'Onder bewoners en medewerkers heersen gevoelens van verdriet en onmacht', zegt een woordvoerder. 'Aan hen wordt ondersteuning aangeboden.' De politie heeft ook slachtofferhulp ingeschakeld voor omstanders die het ongeluk hebben zien gebeuren.
'Onze gedachten zijn bij familieleden en alle betrokkenen', besluit een woordvoerder van Leger des Heils. 'Verder wachten we de resultaten van het politieonderzoek af.'