Man die mobiel oplaadt in politiebureau moet nog jaren de cel in

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © PxHere
BERGAMBACHT - Een 24-jarige man kwam zondag nietsvermoedend het politiebureau in Bergambacht binnen. Hij moest dringend zijn telefoon opladen, maar liep vervolgens tegen de lamp. De man werd aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf van drie jaar in Duitsland moet uitzitten, meldt de politie.
De man had agenten op straat aangesproken omdat hij dringend zijn telefoon moest opladen. 'Dat kon op het politiebureau, dus hij met ons mee', vertelt de politie tegen de NOS.
Op het bureau controleerden de agenten zijn persoonsgegevens. In het systeem zagen ze dat de Pool in Duitsland was veroordeeld wegens autodiefstallen. Er stond nog een gevangenisstraf van drie jaar open.

Overlevering aan Duitsland

'Het is niet zo dat je standaard wordt gecontroleerd als je een politiebureau binnenwandelt', zegt een woordvoerder. 'Als je de politie om hulp vraagt, dan helpen wij je. Maar dan is het doorgaans ook zo dat we je om je legitimatie vragen.'
De Poolse man is aangehouden en zit nog vast. Het Openbaar Ministerie wordt nu betrokken bij de verdere afhandeling van de zaak en overlevering aan de Duitse justitie.