Tientallen eieren en dode kuikens gevonden op strand: 'Nog nooit meegemaakt'

Waar de tientallen eieren vandaan komen, is nog niet duidelijk
Waar de tientallen eieren vandaan komen, is nog niet duidelijk © Omroep West
DEN HAAG - Op het strand bij Scheveningen zijn tientallen witte eieren gevonden met daarin allemaal dode kuikens. Ook liggen er enkele dode kuikens op het strand. Om wat voor eieren het gaat en hoe ze daar terecht zijn gekomen, is nog niet duidelijk. 'Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt', zegt Dierenambulance Den Haag.
Sommige eieren waren half kapot, anderen nog heel. De eieren zijn verzameld en opgehaald door medewerkers van de dierenambulance. Vervolgens zijn ze naar vogelopvang De Wulp gebracht, waar onderzoek gedaan wordt naar de herkomst. Daarover kan de vogelopvang nog niks zeggen, omdat de eieren pas net binnen zijn.
Ook de dierenambulance tast nog in het duister over de herkomst van de eieren. Ook weten ze nog niet om wat voor vogels het gaat. 'Het zijn er meer dan honderd. Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Het is uitermate bijzonder dat dit gebeurt.' Volgens de woordvoerder kan er van alles zijn gebeurd. 'We weten het nog niet, misschien zijn de eieren gedumpt door mensen die een hekel hebben aan bepaalde vogels.'
© Omroep West
De gemeente Den Haag vermoedt dat de eieren niet zijn gedumpt, maar aangespoeld. De gemeente laat het strand schoonmaken, omdat er naast de eieren ook veel plastic lag.
Een vrouw die op het strand was en de eieren zag, noemt het 'een groot mysterie'. Ze komt bijna elke dag op dit deel van het strand. 'Maar dit heb ik niet eerder gezien. Je vraagt je toch af waar het vandaan komt.' Dat antwoordt hoopt de vogelopvang binnenkort te kunnen geven. De dierenpolitie is op de hoogte van de vondst, net als de douane. Zij onderzoeken of de eieren zijn gedumpt vanaf een boot voor de kust.