Gemeente Den Haag bevestigt locatie van boerenprotest op 11 maart

Boeren tijdens een eerder protest op het Malieveld
Boeren tijdens een eerder protest op het Malieveld © ANP
DEN HAAG - Het boerenprotest van Farmers Defence Force (FDF) op zaterdag 11 maart vindt plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Dat bevestigt de gemeente Den Haag vrijdag. Eerder gingen er al geruchten dat het boerenprotest op deze locatie plaats zou vinden. Volgens de gemeente is er nog wel overleg over de omvang en invulling van de demonstratie.
'Er bestaat de vrijheid om te demonstreren en daarbij kan je een locatie kiezen. We blijven wel in gesprek over hoe we dat kunnen faciliteren. We moeten kijken wat de beperkingen zijn bij een actie in het Zuiderpark, met name wat betreft trekkers', zegt de woordvoerder.
FDF wil van 12.00 uur tot 16.00 uur demonstreren. Ook andere actiegroepen hebben al aangekondigd mee te willen doen. Politieke partijen waaronder FvD, PVV en BVNL riepen eerder al op om op 11 maart naar het Zuiderpark te komen.

'Het wordt druk'

Op 11 maart zijn de klimaatactivisten van Extinction Rebellion ook nog eens van plan de A12 in Den Haag te blokkeren. Op die dag zijn echter de voorbereidingen voor hardloopevenement de CPC Loop in volle gang. De woordvoerder van de gemeente doet daarom een oproep aan actievoerders: 'Het wordt druk in Den Haag. Kom met het ov om zeker te weten dat je je stem kan laten horen.'