Fietser overleden na botsing met auto, bestuurder aangehouden

© Regio15
DEN HAAG - Bij een botsing tussen een fietser en een automobilist op de Hoefkade in Den Haag is een 55-jarige Hagenaar om het leven gekomen. Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De bestuurder van de auto, een 23-jarige man uit Den Haag, is aangehouden.
Het ongeluk gebeurde vrijdagmiddag rond 16.45 uur ter hoogte van het Veluweplein. Vanwege de ernst van de verwondingen werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Ondanks alle geboden hulp is de fietser aan zijn verwondingen overleden. De automobilist was in eerste instantie gevlucht, maar hij kwam even later weer terug. Daarop werd hij aangehouden.
Op de plek van het ongeluk werd een witte tent neergezet en de politie deed uitgebreid onderzoek. De Hoefkade was vanaf het Veluweplein in beide richtingen afgesloten.

Meer dodelijke ongelukken

Dit is het tweede fatale ongeluk binnen 24 uur in de regio. Op de Rokkeveenseweg in Zoetermeer kwamen donderdag rond 17.15 uur twee fietsers met elkaar in botsing. Een van de fietsers is vrijdag aan zijn verwondingen overleden. Ook kwam vrijdagmiddag een 31-jarige Hagenaar om het leven bij een frontale aanrijding met een vrachtwagen op de N9 bij het Noord-Hollandse Schagerbrug.