Hagenaar (31) komt om bij frontale botsing in Noord-Holland

De weg lag bezaaid met brokstukken
De weg lag bezaaid met brokstukken © Inter Visual Studio
DEN HAAG - Een 31-jarige man uit Den Haag is vrijdagmiddag omgekomen door een ongeluk op de N9 in het Noord-Hollandse Schagerbrug, meldt de politie. Het gaat om een frontale aanrijding tussen de auto van het slachtoffer en een vrachtauto. De bestuurder van de vrachtauto raakte niet gewond.
De provinciale weg blijft voorlopig afgesloten omdat de vrachtauto met daarin gevaarlijke stoffen geborgen moet worden. Deze staat in een weiland. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.
De N9 is een beruchte weg als het gaat om zware ongelukken, schrijft NH Nieuws. Er gebeuren regelmatig botsingen waarbij gewonden of doden vallen. Rijkswaterstaat is bezig met een plan om de weg iets veiliger te maken, maar het miljoen dat ze daarvoor hebben gekregen is niet genoeg om echt ingrijpende maatregelen te nemen. De weg heeft al vaker op de politieke agenda gestaan. In 2019 werden er door het CDA in de Tweede Kamer vragen gesteld over de veiligheid van de weg.

Meer ongelukken

Vrijdag overleed ook een 65-jarige man uit Zoetermeer aan de verwondingen die hij opliep bij een ongeluk dat donderdagmiddag gebeurde. Hij botste op de Rokkeveenseweg tegen een andere fietser en kwam ten val. Vrijdagmiddag kwam een 55-jarige Hagenaar om toen hij op de fiets in botsing kwam met een auto op de Hoefkade in Den Haag. De bestuurder van de auto is aangehouden, meldt de politie.