112-nieuws | 20 tips over overleden baby - Bestuurder krijgt 16e boete voor rijden zonder rijbewijs

Onderzoek op de vindplaats in Lekkerkerk
Onderzoek op de vindplaats in Lekkerkerk © Media TV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 8 maart. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Automobilist voor zestiende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een automobilist voor de zestiende keer een bekeuring gegeven voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten gaven de auto in Den Haag een stopteken voor een algemene verkeerscontrole. Toen de bestuurder om zijn rijbewijs en kentekenbewijs werd gevraagd, gaf hij aan dat hij een 'buitenlands' rijbewijs had en dat deze toevallig thuis lag.
Daarna ontdekten de agenten al snel dat de automobilist meer op zijn kerfstok had: hij was namelijk al vijftien keer bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Daarom kreeg de bestuurder nu voor de zestiende keer een boete. Ook werd zijn auto in beslag genomen. De officier van justitie zal later bepalen of het voertuig wordt verkocht, vernietigd of teruggegeven aan de bestuurder.

20 tips over overleden baby

Er zijn tot nu toe twintig tips bij de politie binnengekomen over de overleden baby die vrijdag in de Lek bij Lekkerkerk werd gevonden. Dinsdag besteedden de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Een woordvoerder van de politie wil niets zeggen over de inhoud van de tips, maar laat wel weten dat het onderzoeksteam er blij mee is en dat alle informatie wordt onderzocht.
Het meisje dreef in een donkergrijze plastic zak in het water langs de Schuwacht. Ze is geboren na een voldragen zwangerschap, meldde de politie dinsdag. Het is nog onduidelijk wie het kindje is, hoe ze is overleden en wie haar ouders zijn. De politie onderzoekt ook waar de baby in het water is achtergelaten. Dat hoeft niet in Lekkerkerk te zijn, maar kan ook elders langs de rivier zijn gebeurd. Deze week besteden ook de opsporingsprogramma's Bureau Hengeveld van RTV Utrecht en Bureau Rijnmond van RTV Rijnmond aandacht aan de zaak. 'Hopelijk levert dat nog meer informatie op', zegt de politiewoordvoerder.

Man vast voor overval op 90-jarige vrouw

Een 24-jarige man uit Den Haag is gearresteerd voor een woningoverval in Stolwijk, waarbij een 90-jarige vrouw het slachtoffer werd. In de nacht van 28 op 29 december vorig jaar werd de vrouw in haar huis aan de Bovenkerkseweg overvallen door twee mannen. Ze bonden haar vast en gingen er vandoor met geld en sieraden.
Aan de hand van camerabeelden is de recherche de man op het spoor gekomen. Hij zit in volledige beperkingen en mag alleen contact met zijn advocaat hebben. De politie doet nog onderzoek naar de andere overvaller.

Jeugdgroep aangehouden voor straatroven en mishandelingen

De politie in Gouda heeft zes verdachten aangehouden voor een reeks straatroven en mishandelingen. Vijf van hen zijn tussen de 14 en 16 jaar oud, de zesde is 18 jaar. Bij de 'ernstige openlijke geweldplegingen' in het centrum van Gouda en de wijk Korte Akkeren raakten een aantal slachtoffers gewond, zegt de politie. De incidenten vonden plaats tussen november 2022 en februari dit jaar. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Automobilist rijdt opzettelijk in op auto vol met passagiers

Een automobilist is maandagavond opzettelijk ingereden op een andere auto. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. In het aangereden voertuig op de Binckhorstlaan in Den Haag zaten op dat moment vier mensen.
De bestuurder van de auto die opzettelijk inreed op het andere voertuig, een 22-jarige man uit Den Haag, wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van poging tot doodslag. De Hagenaar is aangehouden. Hij heeft geen rijbewijs.
De schade aan beide auto's na het ongeluk
De schade aan beide auto's na het ongeluk © Regio15