Man gezocht die mogelijk getuige was van steken 77-jarige vrouw

Sporenonderzoek na steekpartij aan Haagse Sportlaan
Sporenonderzoek na steekpartij aan Haagse Sportlaan © Regio15
DEN HAAG - De politie is op zoek naar een specifieke getuige die mogelijk iets heeft gezien van het steekincident op de Sportlaan in Den Haag, waarbij een 77-jarige vrouw gewond raakte. Die man is vastgelegd op camerabeelden. Het slachtoffer werd gestoken terwijl ze haar hondje uitliet. Het is nog altijd onduidelijk wie de dader is.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
De vrouw verlaat op vrijdagavond 23 december rond 21.00 uur haar flat om de hond uit te laten. Ze loopt met een rollator en op het moment dat ze nog vlakbij de flat loopt, komt er een man op haar af die iets wil vragen. Hij spreekt Nederlands, maar gaat op een gegeven moment over in een andere taal en gemompel. De vrouw verstaat hem in ieder geval niet.
Plotseling stompt de man haar meerdere keren in haar zij. Het slachtoffer loopt zo snel als ze kan bij de man weg en vraagt om hulp bij een verderop gelegen flat. De man die haar aanviel is dan al verdwenen. Er wordt een ambulance gebeld, waarmee de vrouw naar het ziekenhuis wordt gebracht. Daar blijkt dat ze meerdere keren in haar zij is gestoken.
Onderzoek naar neersteken vrouw nog in volle gang - Team West
Na behandeling in het ziekenhuis kan de vrouw aan het einde van de nacht weer naar huis. Ze is inmiddels fysiek hersteld, maar is nog wel angstig. Ze durft nauwelijks de straat op met haar hondje en is bang in het donker, vooral als ze voetstappen achter zich hoort.
De 77-jarige vrouw kende de man die haar heeft gestoken niet. Ze had hem ook nog nooit eerder gezien. De politie heeft dit signalement van hem:
  • Man met lichte huidskleur
  • 40-50 jaar oud
  • Fors postuur
  • 1,75 meter lang
  • Pet met klep
  • Korte zwarte jas
  • Sprak Nederlands en mogelijk ook een andere taal

Specifieke getuige

De politie is nog bezig met het onderzoek en komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met het steekincident te maken kan hebben. Ook camerabeelden waarop mogelijk iets te zien is, zijn welkom.
Daarnaast wordt er een specifieke getuige gezocht: een man die kort na het incident vanaf de Sportlaan langs het Shell benzinestation loopt. Opvallend is dat de man aanvankelijk rustig loopt en even later een sprintje trekt. De politie komt graag in contact met hem om te horen of hij iets heeft gezien of gehoord van het steken van de 77-jarige vrouw. Vanwege zijn privacy is hij onherkenbaar gemaakt.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem