12-jarige fietser omgekomen in Leiderdorp, bestuurder vrachtwagen aangehouden

Het ongeluk gebeurde vlak voor een school
Het ongeluk gebeurde vlak voor een school © Omroep West
LEIDEN - Het slachtoffer van het dodelijk ongeluk in Leiderdorp is een 12-jarige jongen. Dat laat de politie weten. Het jonge slachtoffer reed op zijn fiets over de Rietschans waar hij werd geschept door een vrachtwagen. De 44-jarige chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar hulp aan het slachtoffer uit Leiderdorp mocht niet meer baten. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. De politie is nog volop bezig met het onderzoek. Zo was de straat afgezet en zijn er sporen veilig gesteld.
Veel mensen zagen het drama gebeuren. Zo vond het ongeval vlak voor de deur van een middelbare school plaats. De school wil niet reageren op het incident, maar volgens de politie is er slachtofferhulp ingeschakeld voor leerlingen en docenten van de school.

'Zag meteen dat het niet goed was'

Ook voor andere omstanders is slachtofferhulp geregeld. Zo zagen medewerkers van verschillende bedrijven rondom het kruispunt het ongeluk gebeuren. Een medewerker van een autobedrijf hoorde plotseling een vrachtwagen hard toeteren. 'Daarna hoorde ik een doffe klap', vertelde hij aangedaan.
Hij ging naar buiten om te kijken, terwijl een collega 112 belde. 'Mensen op straat waren ook allemaal al aan het bellen. Ik zag meteen dat het niet goed was.'