112-nieuws | Kinderen uit blubber bevrijd door brandweer - Bestuurder bestelbus klapt op auto

De jongens werden bevrijd door de brandweer
De jongens werden bevrijd door de brandweer © District8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 17 maart. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Kinderen uit blubber bevrijd door brandweer

Twee kinderen moesten vrijdagmiddag bevrijd worden uit de blubber in Delft. Een jongen zat tot aan zijn knieën vast in modder op een industrieterrein aan de Amazoneweg. Toen zijn vriend hem wilde bevrijden met een stok, kwam hij zelf ook vast te zitten.
De brandweer heeft de kinderen uiteindelijk losgekregen uit de modder. Voor de jongens liep het avontuur goed af: ondanks dat ze het koud hadden kwamen ze er ongedeerd vanaf. Na afloop kregen ze nog een rit naar huis door de politie.

Woningen ontruimd na vreemde lucht in woning

In de Graaf van Bloisstraat in Gouda zouden eerder vrijdagmiddag meerdere woningen zijn ontruimd. Een monteur die bezig was in een kruipruimte, rook een vreemde lucht. Uiteindelijk zijn de woningen niet ontruimd na onderzoek, dat laat de brandweer weten vrijdagavond.
Er zijn wel hoge waardes gemeten in meerdere kruipruimtes en de hulpdiensten doen op dit moment onderzoek naar de zaak.

Bestuurder bestelbus klapt op auto

Op de Hoge Rijndijk in Leiden is vrijdagochtend een bestelbus van PostNL op een personenauto gebotst. Die auto botste door de aanrijding vervolgens weer op een geparkeerde auto. De drie auto's raakten daardoor allemaal beschadigd.
De bestuurders kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Wat de oorzaak van het ongeluk is, is nog niet bekend. De weg was tijdelijk afgesloten.

Brand in zorglocatie, bewoners opgevangen

In een zorglocatie van Parnassia aan de Nicolaas van Akenstraat in Den Haag is vrijdagochtend brand uitgebroken op een kamer. Dat gebeurde rond 6.00 uur. Eén vleugel van de zorglocatie moest volledig ontruimd worden.
De bewoners zijn tijdelijk ergens anders opgevangen. Eén bewoner is naar het ziekenhuis gebracht, maar dat had volgens de brandweer niet te maken met de brand. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.