Protestmars tegen omstreden vakantiepark Vlietland: 'Liever groen dan poen!'

VOORSCHOTEN - Zondagmiddag staan ruim honderd mensen klaar bij de Vlietlandbrug, bij de bewoners van Voorschoten beter bekend als de 'blauwe brug'. De groep draagt spandoeken met leuzen als 'laat de natuur niet stikken' en prachtige tekeningen van dieren. De plannen voor een vakantiepark in Vlietland zorgen al jaren voor discussie. Zo'n 17.000 omwonenden zetten al een handtekening en gaven daarmee hun stem tegen de bouw van 222 recreatievilla's in het natuurgebied.
Govert-Jan de Vrieze staat ook paraat, samen met zijn vier kinderen. Zijn jongste lijkt geen geboren demonstrant: ze heeft geen zin om te lopen. Toch bereikt ook hij na twee kilometer wandelen via idyllische paadjes een veld met een heuveltje dat als natuurlijk podium dient. De Vrieze zal hier namens het burgerinitiatief pleiten voor een 'groen en open Vlietland'.
'Vlietland is van iedereen', galmt er over het veld. 'Maar soms lijkt het erop dat alles van waarde vooral ten prooi valt aan degene met de meeste politieke invloed of de dikste portemonnee.' De Vrieze laat een korte stilte vallen, die een demonstrant benut door te roepen: 'De VVD dus!'
Bekijk hier wat andere demonstranten zeggen:
'Liever groen dan poen!', dit vinden demonstranten van plannen recreatiepark Vlietland
Op dit moment wordt er door de gemeente Leidschendam-Voorburg opnieuw gekeken naar de plannen doordat zij een second opinion hebben aangevraagd. De provinciale staten van Zuid-Holland hebben nu 40.000 euro beschikbaar gesteld voor burgerparticipatie rondom de plannen in het recreatiegebied.