Aanhanger met dertien koeien belandt in water

De koeien moesten door de brandweer worden bevrijd
De koeien moesten door de brandweer worden bevrijd © Omroep West
ZEVENHOVEN - Een aanhanger met dertien koeien is maandagochtend in het water beland op de Hogedijk in Zevenhoven. De chauffeur van de vrachtwagen is ongedeerd, maar in de trailer die te water raakte zaten nog koeien vast. De Hogedijk blijft voorlopig dicht voor bergingswerkzaamheden.
Het ongeluk gebeurde rond 7.00 uur. Inmiddels zijn alle koeien weer uit het water gehaald, meldt de brandweer. De dieren worden nu overgeladen en weggebracht. De gekantelde wagen en trailer worden door een berger opgeruimd. Een deel van de koeien zat vast achter een hek in de trailer waardoor ze niet weg konden. 'We moeten het hek veilig verwijderen om deze koeien uit de trailer te kunnen halen. Dat is onder deze omstandigheden nogal een klus', liet de brandweer weten.
Het water waar de trailer en een groot deel van de koeien in lagen was erg koud en volgens een verslaggever van Omroep West hadden de dieren het 'zichtbaar moeilijk', vertelt hij in West Wordt Wakker. Er kwam een hijskraan aan de reddingactie te pas om de beesten van ruim 600 kilo per stuk uit het water te takelen. Eenmaal op de kant lagen ze te bibberen van de kou.