Agressieve man vlucht tijdens hardloopevenement via sloot en atletiekbaan voor politie

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een man nam tijdens de 20 van Alphen de benen voor de politie. Niet omdat hij meedeed aan het hardloopevenement, maar omdat hij door een afzetting het centrum van Alphen aan den Rijn niet in kon. Hij gedroeg zich daarna agressief, zou onder invloed zijn en rende weg van de politie. Na een achtervolging over de atletiekbaan wisten agenten de man aan te houden.
Door de 20 van Alphen waren er meerdere wegafzettingen, die verhinderden dat de man het centrum in kon rijden. De man liet zijn auto midden op de weg achter. Een verkeersregelaar probeerde hem eerst te woord te staan, maar de man gedroeg zich zeer agressief.
Agenten wilden de man daarom aanhouden, maar dat liet hij niet zomaar gebeuren. Hij ging ervandoor en sprong een sloot in om de politie te ontvluchten. Daarna zette hij zijn vluchtroute voort via de atletiekbaan. Daar haalde een motoragent hem in en zo kon de man alsnog in de boeien worden geslagen. Volgens de politie had hij drugs gebruikt.

Drugsgebruik

Na het opmaken van het proces verbaal is de man naar huis gestuurd. Vanwege de schade aan de auto en het drugsgebruik van de man moet zijn auto opnieuw worden gekeurd door het CBR.