Huiseigenaren Oegstgeest betalen te veel belasting: 'Stomme fout'

© ANP
OEGSTGEEST - Iedereen met een koophuis in Oegstgeest heeft dit jaar een te veel ozb betaald. Dat laat de gemeente dinsdag weten. De burgemeester noemt het 'een stomme fout'. Het gaat om een paar tientjes per huishouden.
De woningeigenaren kregen een te hoge aanslag voor de onroerendezaakbelasting (ozb). 'Het is een stomme fout in de berekening en we vinden het heel vervelend dat dit is gebeurd', zegt burgemeester Emile Jaensch. 'We zorgen ervoor dat het bedrag dat te veel wordt gerekend, terugkomt bij de inwoners.'
Om een idee te geven om hoeveel geld het ongeveer gaat, heeft de gemeente een voorbeeld: 'Voor een woning van 500.000 euro gaat het om ongeveer 60 euro.' Daarbij benadrukt de gemeente dat de verkeerde berekening van de ozb alleen voor eigenaren van een koopwoning in Oegstgeest geldt. Eigenaren van huurwoningen of andere panden hebben wel het juiste bedrag in de aanslag gekregen.

Huidige aanslag wel betalen

De fout wordt door de gemeente gecorrigeerd. 'Momenteel kijken we hoe we dat het beste kunnen doen', laat de burgemeester weten. 'Natuurlijk kijken we ook hoe we zo'n fout in de toekomst kunnen voorkomen.' De gemeente raadt woningeigenaren aan om de huidige belastingaanslag wel gewoon te betalen. 'Zo voorkomt u herinneringen en mogelijk extra kosten', laat de gemeente weten. Het te veel betaalde geld krijgen mensen uiteindelijk weer terug.