Jongen (15) krijgt harde schop van wielrenner die hem bijna aanreed

De verdachte
De verdachte © Politie
ZOETERMEER - Een 15-jarige jongen heeft een harde schop tegen zijn onderrug gekregen van een wielrenner, die hem kort daarvoor bijna aanreed op een fietspad in Zoetermeer. Ook is het slachtoffer bedreigd door de man. Eén van de vrienden van de jongen heeft de mishandeling gefilmd.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 14 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
De jongen loopt op maandagmiddag 14 november samen met twee vrienden over de Oostkade in Zoetermeer, een fietspad in het Bentwoud aan de rand van de wijk Oosterheem. Ze zijn zich bewust dat ze op het fietspad lopen en lopen daarom ook aan één kant zodat iedereen er nog langs kan.
Er komt een wielrenner hen tegemoet gefietst, die niet uitwijkt. Vlak voor de 15-jarige jongen wordt aangereden, kan hij nog opzij stappen. De jongen schrikt en vraagt aan de man waarom hij hem bijna aanrijdt. De wielrenner stopt, zet zijn fiets neer en komt boos op de vriendengroep af.
Vriend van slachtoffer filmt mishandeling door wielrenner - Team West
Eén van de jongens maakt een filmpje van de situatie. Daarop is te zien hoe de man de 15-jarige een harde schop tegen zijn onderrug geeft en hem dreigt 'de volgende keer helemaal ziek te trappen'. Daarna gaat hij weer naar zijn fiets en rijdt weg. De politie wil graag weten wie het is.

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem