Man in tram en metro met de dood bedreigd, reizigers gezocht die dat hebben gehoord

DEN HAAG - Een man is eind februari meerdere keren met de dood bedreigd tijdens een rit met tram 4 en metrolijn E tussen Den Haag en Pijnacker. De politie weet wie de verdachte is die met de man in het openbaar vervoer zat, maar is nog op zoek naar getuigen die hebben gezien of gehoord wat er precies gebeurde.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 14 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer stapt op vrijdag 24 februari om 15.44 uur op het tramperron van Den Haag Centraal in lijn 4 richting Lansingerland-Zoetermeer. Tegelijkertijd stapte een andere man in, die hem aanspreekt. Het lijkt erop dat de bedreiging dan meteen begint. De mannen gaan zitten en reizen met de tram naar de halte Leidschenveen. Iedereen die gehoord heeft wat er tussen hen is gezegd, wordt gevraagd zich te melden.
Als de twee om 15.58 uur bij Leidschenveen uitstappen, is te zien dat er wordt gebeld. Het slachtoffer wordt ook via de telefoon door iemand met de dood bedreigd. Volgens de man stond de telefoon op de speaker, dus medereizigers kunnen dit gehoord hebben.

Verder met de metro

De mannen stappen om 16.00 over op lijn E naar Slinge. In de metro zou geschreeuwd zijn. Ook hiervan zoekt de politie getuigen. Uiteindelijk zijn het slachtoffer en de verdachte om 16.06 uur uitgestapt op station Pijnacker Centrum.
Wie zag of hoorde doodsbedreiging in tram en metro? - Team West

Is u iets opgevallen of heeft u iets gehoord?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem