Bewoners opgeschrikt door explosie en autobrand in straat

De voordeur raakte ernstig beschadigd
De voordeur raakte ernstig beschadigd © Regio15
DEN HAAG - Bewoners van de Edisonstraat in Den Haag zijn in de nacht van donderdag op vrijdag opgeschrikt door een explosie aan de voorkant van een woning. Het is het tweede incident in de straat deze week. Dinsdag ging er al een auto in vlammen op.
Vrijdagochtend is het weer rustig in de Edisonstraat. De getroffen bewoners zijn niet thuis. Hun buren hebben de knal gehoord, maar zo zeggen meerdere mensen: 'De knal van afgelopen dinsdag was harder.' Dinsdagnacht ging een auto in vlammen op voor de deur van hetzelfde huis. Dat was niet de auto van de bewoners.
Volgens één van de buren hebben de bewoners de ontploffing in de auto niet eens gehoord. 'Ze slapen aan de achterkant. Maar afgelopen nacht is het explosief door de brievenbus gestopt. Toen zijn ze er wel wakker van geworden.'
De autobrand van dinsdagavond in de Edisonstraat
De brievenbus is uit de voordeur geslagen. Ook de ruit van de voordeur en de ruit van de woonkamer zijn gesneuveld, evenals een ruit op de eerste etage. Op straat zijn de roetvegen van de autobrand van dinsdag nog te zien. Een afgebrande fiets staat tegen een bovenleidingmast van de tram. Bij de explosie van donderdagnacht raakte een auto beschadigd. Die is weggehaald. De pot met roosjes naast de voordeur is wonderwel onbeschadigd gebleven.
Eén van de buren omschrijft de bewoners als aardige mensen. 'Ik snap er ook niks van.' Andere buren denken wel een idee te hebben: 'Het schijnt dat ze ruzie hebben met de huisbaas. Er is volgende maand ook een rechtszaak over', weet een buurman te vertellen. Een buurvrouw vult aan: 'Misschien wil de eigenaar ze wegpesten. Ja, het is wel zijn eigen huis, maar als je naar het onderhoud kijkt… Het mos groeit uit de ramen. Maar het kan ook iets anders zijn. Je weet het niet.'
© Privé
De politie onderzoekt nog of de autobrand van dinsdagnacht ook door een explosief is veroorzaakt. Volgens een woordvoerder wordt brandstichting daar in ieder geval nog niet uitgesloten. Of er een verband is tussen de twee incidenten wordt ook onderzocht. De politie vraagt getuigen die iets gehoord of gezien hebben zich te melden.