Zoons van markante Haagse horecaman gezocht

Eddy Kok (rechts) met zoon Mark en moeder Irene van Zanen
Eddy Kok (rechts) met zoon Mark en moeder Irene van Zanen © Adres Onbekend
DEN HAAG - Eddy Kok was een markant figuur in de Haagse horeca in de jaren zestig. Hij was eigenaar van vrijwel alle dansclubs in de badplaats, zoals de Pannenbar, de Skyclub en de Ciquitabar. Ook had hij een restaurant in Den Haag en maakte hij carrière in de kunsthandel. Eddy, die ook een vrouwengek was, is inmiddels overleden. Zijn zoon Robert is nu een zoektocht gestart om zijn twee halfbroers te vinden. Dat doet hij via het radioprogramma Adres Onbekend.
Robert was 25 jaar oud toen hij erachter kwam dat de man die hem opvoedde niet zijn echte vader was. Tijdens een ruzie met zijn moeder beet zij hem namelijk toe: 'Jij bent net je Franse vader!' Toen pas vertelde zij hem dat ze een lange relatie heeft gehad met een Fransman, die Roberts biologische vader moest zijn.
Robert is naar Frankrijk gereisd om hem te vinden, maar kwam erachter dat de Fransman niet zijn vader is. Moeder had ook wel eens gesproken over een andere vriend: Eddy Kok uit Scheveningen. Deze in de jaren zestig bekende horecaondernemer bleek na DNA-onderzoek zijn echte vader te zijn.

'Ik lijk erg op hem'

Voor zover bekend heeft Eddy vier kinderen verwekt bij vier verschillende dames. Robert kwam er dankzij het DNA-onderzoek achter dat hij een halfzus in Australië heeft. Zij is een paar keer in Nederland geweest en heeft vader Eddy daar bezocht. Ze kon zelfs foto's laten zien. 'Ik lijk erg op hem', zegt Robert.
Maar de Australische halfzus Angelina heeft meer informatie voor hem. Zo vertelde zij Robert dat Eddy ook nog twee andere zoons heeft: Mark en Edwin. Allebei moeten zij nu rond de vijftig jaar oud zijn.
Eddy Kok en zoon Mark
Eddy Kok en zoon Mark © Adres Onbekend
Robbert wil graag in contact komen met zijn halfbroers Mark en Edwin. 'Ik ben overal gaan zoeken', vertelt Robert aan Adres Onbekend, een programma van de KRO NCRV en meerdere regionale omroepen. 'Ik heb zelfs een briefje op zijn graf achtergelaten dat gericht was aan bezoekers of de beheerder. Daar wil ik ook mee in contact komen. Ik grijp alles aan.'
Iedereen die zich Eddy Kok herinnert of weet waar zijn zonen Mark en en Edwin nu zijn, mag contact opnemen met de redactie van Adres Onbekend via telefoonnummer 0800-30 30 300. Mailen kan ook naar zoeken@adresonbekend.nl. De uitzending met het uitgebreide verhaal hoor je zondagmiddag tussen 12:00 uur en 14:00 uur op Radio West.