112-nieuws | Drie woningen ontruimd bij brand - Arrestatie na vondst drugslab

De brandweer controleerde het pand eerst op gevaarlijke stoffen
De brandweer controleerde het pand eerst op gevaarlijke stoffen © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 18 maart.

Drugslab gevonden in Lekkerkerk

In een pand aan de Van Markenstraat in Lekkerkerk is zaterdagmiddag een drugslab gevonden. Dat laat de politie weten aan mediapartner RTV Krimpenerwaard. In het pand werden meerdere vaten met chemicaliën aangetroffen. Daardoor moest ook de brandweer uitrukken, zodat brandweerlieden metingen konden verrichten om te controleren of de omgeving veilig was en agenten het pand veilig konden betreden.
'Naar aanleiding van een onderzoek kwamen we bij dit pand uit en is er een drugslab aangetroffen', laat de politie weten. Ook meldt de politie dat er iemand is aangehouden in deze zaak. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar het drugslab in Lekkerkerk. 'We zijn bezig met het inventariseren van wat aanwezig is en verwachten daar nog uren mee bezig te zijn', zegt een politiewoordvoerder.

Drie woningen ontruimd bij brand

Zaterdagmiddag is rond 13.30 uur brand ontstaan in een woning aan de Bekerstraat in Den Haag. De bewoonster ontdekte rook in haar woning en belde direct de brandweer. Omdat de brand zich vanaf de begane grond via de spouwmuur omhoog had verplaatst, duurde het een tijd voordat de brandweer de brand had geblust. Rond 15.30 uur was dit echter het geval.
Door de brand werden drie woningen ontruimd, die zijn inmiddels weer vrijgegeven. Niemand raakte gewond. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Politie op zoek naar overvallers

Op de Haarlemmerstraat in Leiden probeerden twee jonge mannen zaterdagochtend een juwelier te overvallen. Zij vertrokken echter zonder buit op twee scooters.
De politie is op zoek naar de twee verdachten.

Politie haalt dronken chauffeur van de weg

De politie heeft vrijdagavond een vrachtwagenchauffeur van de weg gehaald die dronken achter het stuur zat. Dat deden zij naar aanleiding van een weggebruiker die de chauffeur op A12 bij Den Haag gevaarlijk zag rijden. Toen de vrachtwagen er bij Waddinxveen afging, heeft de politie hem bij Doelwijk staande gehouden.
De chauffeur blies op het bureau vervolgens 1070 ug/l, wat bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid is. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Burgemeester Den Haag sluit kermis vroegtijdig

De kermis aan het Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg is vrijdagavond op last van burgemeester Van Zanen vervroegd gesloten. De politie kreeg signalen dat twee groepen erop uit waren om met elkaar te gaan vechten.
Kort nadat de kermis om 20.30 uur gesloten was, bleek dat ongeveer dertig jongeren de confrontatie met elkaar waren aangegaan. De politie heeft toen met meerdere eenheden ingegrepen en uiteindelijk werden in een tram twee jongeren aangehouden voor belediging en bezit van vuurwerk. Naar de rest van de groep wordt nog gezocht.
De kermis aan het Böttgerwater in Den Haag
De kermis aan het Böttgerwater in Den Haag © Regio15