112-nieuws | Toerist rijdt zich vast op strand - Kat beschoten met luchtbuks

© Politie Noordwijk
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 19 maart.

Toerist rijdt zich vast op strand

Een automobilist was waarschijnlijk zó afgeleid in Noordwijk dat hij niet doorhad dat hij het strand opreed. De bestuurder uit Duitsland reed de strandoprit op en stopte niet op tijd. De wagen van de toerist kwam vast te staan in het zand.
'Het is natuurlijk oogverblindend mooi: duinen, strand en zee in Noordwijk', meldt de politie daar. 'Geniet dus vooral van het mooie uitzicht, maar parkeer uw auto in een parkeervak en rij niet door de oprit op.'
© Politie Noordwijk

Kat beschoten met luchtbuks

In de omgeving van de Kadelaan in Zoetermeer is een kat beschoten, vermoedelijk met een luchtbuks. Dat meldt de Zoetermeerse wijkagent Rob Doorneveld. 'Het kogeltje zat in haar nek.'

Boetes na taxicontroles in Delft, Leiden en Gouda

Een aantal taxichauffeurs is zaterdag bij politiecontroles in Delft, Leiden en Gouda door de mand gevallen en krijgt een boete. De politie controleerde onder andere of taxi's met de juiste bandenmaat reden, zodat chauffeurs niet stiekem een hoger tarief rekenen. Daarnaast controleerde de politie de rit-registratie en de taxameters die de ritprijs berekenen.
Zo bleek bij één taxi de APK en bij drie andere de keuring van de taxameter verlopen. Daarnaast reden twee chauffeurs zonder chauffeurskaart en waren werkzaamheden soms niet goed geregistreerd. De controles zijn uitgevoerd door de verkeerspolitie Den Haag, in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport.
© Verkeerspolitie Den Haag