112-nieuws | EOD checkt mogelijk explosief bij politiebureau - Veel schade bij aanrijding

REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 26 maart.

Veel schade bij aanrijding in Wateringen

In Wateringen zijn aan de 's-Gravezandseweg twee voertuigen frontaal tegen elkaar gebotst. Bij de botsing is veel schade te zien. Een bestelbusje kwam in botsing met een personenwagen, te zien is dat het busje aan de voorkant veel schade heeft.
De schade is groot bij beide auto's.
De schade is groot bij beide auto's. © Regio15

EOD checkt 'mogelijk explosief' bij politiebureau

In het politiepand aan de Elisabethhof in Leiderdorp is zondagmiddag een verdacht pakket aangetroffen. In het pand zit de Forensische Opsporing (FO) van de politie gevestigd die de nodige goederen en pakketten controleert. De FO heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld om het pakket te onderzoeken en veilig te stellen. Het pakket is vervolgens meegenomen naar een andere locatie waar deze tot ontploffing zal worden gebracht.
De EOD ter plaatse bij het politiepand aan de Elisabethhof in Leiderdorp.
De EOD ter plaatse bij het politiepand aan de Elisabethhof in Leiderdorp. © Regio15

Dief rent weg met TOTO-loten

TOTO-loten laten uitdraaien en daarmee zonder te betalen de winkel uitrennen. Dat was de werkwijze van een dief die de afgelopen weken toesloeg in het gebied van politiebureau Beresteinlaan in Den Haag. Toen de politie er via een 'samenwerkingspartner' lucht van kreeg, kwam de verdachte na onderzoek in beeld. Aan de hand daarvan werd hij in een winkelstraat herkend en aangehouden. De loten die hij had gestolen waren geldig, zegt de politie. 'Het schadebedrag liep in de duizenden euro's.' Of er een prijs op de loten is gevallen, is onbekend.
'Helaas zit er vaak achter elke aanhouding ook een persoonlijk verhaal', gaat de politie verder. 'De verdachte heeft problemen die hij zelf niet kan oplossen. Daarmee worden zijn daden zeker niet goedgepraat, maar geeft wel aan dat hij naast een strafrechtelijke afdoening ook gewoon hulp moet krijgen… al is het maar om herhaling te voorkomen.'
De gestolen TOTO-loten
De gestolen TOTO-loten © Politie Beresteinlaan