Coldcaseteam buigt zich over 150 tips over vermiste Jaïr Soares

Jaïr Soares in 1995
Jaïr Soares in 1995 © Politie
MONSTER - Bij de Peter R. de Vries Foundation zijn in totaal zo'n 150 tips binnengekomen na het uitloven van een beloning voor de gouden tip over de vermiste Jaïr Soares. Het toen 7-jarige jongetje verdween in 1995 spoorloos vanaf het strand in Monster. Tipgevers konden tot afgelopen zaterdag aanspraak maken op een beloning van 250.000 euro.
'We zijn blij dat er zoveel mensen hebben gereageerd met wat ze hebben gezien, gehoord of denken te weten', zegt Kelly de Vries, voorzitter van de Foundation. 'Uiteindelijk gaat het om die ene tip die leidt naar de vondst van Jaïr.'
Jaïr Soares verdween op 4 augustus 1995 op 7-jarige leeftijd van het strand in Monster. Hij speelde tikkertje buiten bij een strandtent, terwijl zijn vader naar binnen was gegaan om patat te bestellen. Een grote zoektocht leidde tot niets en er is nooit meer iets van het jongetje gehoord of gevonden.

Flyeractie en verouderingsfoto

In augustus vorig jaar maakte de Peter R. de Vries Foundation bekend dat het een bedrag van 250.000 euro uitloofde voor de gouden tip. Toen werd in Monster en omgeving ook een flyeractie gehouden, waarbij zo'n 7000 pamfletten met foto's van Jaïr huis aan huis werden bezorgd.
In januari is via social media een verouderingsfoto van Jaïr verspreid in Portugal en Kaapverdië. Familie van de jongen komt daar oorspronkelijk vandaan en de Foundation wilde onderzoeken 'of er een mogelijkheid is dat Jaïr in 1995 daarheen is ontvoerd'.

Verder onderzoek

In totaal leverden de acties zo'n 150 tips op. De komende tijd doet een speciaal coldcaseteam daar verder onderzoek naar.