Fietser (83) klapt met hoofd op straat na harde duw: 'Vind het asociaal'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
LEIDEN - Een 83-jarige man is door een andere man met fiets en al omver geduwd en daarbij hard met zijn hoofd op de straat geklapt. Het slachtoffer sprak de man aan omdat hij tegen de richting in fietste, waardoor er bijna een botsing ontstond. 'Ik had helemaal de weg kwijt kunnen zijn, of ik was er niet meer geweest. Ik vind het asociaal', vertelt de man, die door de val een zware hersenschudding opliep. De verdachte is gefilmd en door twee getuigen op de foto gezet.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 21 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer fietst op zaterdagmiddag 24 december de parkeergarage van supermarkt Dirk van den Broek aan de Langegracht in Leiden uit. Op het moment dat hij het fietspad op rijdt, kijkt hij naar links of er ander verkeer aankomt. Op dat moment komt er vanaf rechts een man aanfietsen, die aan de verkeerde kant van de weg en dus tegen de richting in rijdt. De twee botsen bijna tegen elkaar en de 83-jarige man zegt daar iets van.
De fietser pikt dit kennelijk niet: hij stopt, gooit zijn fiets neer en komt op de man af. Hij geeft hem meteen een harde duw, waardoor de man achterover valt en hard met zijn hoofd op de straat klapt. Terwijl de 83-jarige man bewusteloos op de grond blijft liggen, gaat zijn belager er vandoor. Het slachtoffer wordt geholpen door omstanders, die de hulpdiensten bellen.