Rijswijk en Zuidplas hertellen stemmen waterschapsverkiezingen

© ANP
REGIO - In de gemeentes Rijswijk en Zuidplas wordt een deel van de stemmen voor de waterschapsverkiezingen herteld, omdat er iets niet klopt of onduidelijk is in de uitslag van een aantal stembureaus. Dan doen de gemeentes op verzoek van de hoogheemraadschappen. Op 15 maart waren de waterschapverkiezingen tegelijk met de stemming voor de Provinciale Staten.
In het stadhuis van het Zuid-Hollandse Rijswijk worden woensdag de stemmen voor de waterschapsverkiezingen op drie stembureaus opnieuw geteld. Het gaat om stembureaus Amateurspalet, Rijswijkse Schouwburg en Gemeenschappelijke ruimte 't Hoekje. Dat gebeurt op verzoek van het hoogheemraadschap van Delfland.
Bij het centraal stembureau van Rijswijk kwam een melding binnen op basis van de voorlopige uitslag. Die melding was aanleiding om de uitgebrachte stemmen op de drie bureaus opnieuw te tellen, meldt de gemeente.

Zuidplas

De gemeente Zuidplas in Zuid-Holland telt dinsdagmiddag de waterschapsstemmen van een stembureau opnieuw na een melding van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. In het proces-verbaal van het stembureau zat een onverklaarbaar verschil in het aantal toegelaten kiezers.