112-nieuws | Dode dieren gevonden in vat - Tourbus rijdt door slagboom tijdens feestelijke opening

De brandweer heeft het vat onderzocht
De brandweer heeft het vat onderzocht © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 24 maart.

Tourbus rijdt door slagboom bij heropening brug

Bij de feestelijke heropening van de vernieuwde Lisserbrug reed een bus tegen een van de slagbomen, meldt mediapartner Bollenstreek Omroep. Hierdoor stond het verkeer op de brug stil en ontstond er file. De botsing gebeurde vlak na de opening van de brug en tijdens een toespraak van wethouder Jolanda Langeveld. Politie en brandweer kwamen ter plaatse, een verkeersregelaar leidde het verkeer om.

Dode dieren in vat gevonden

In Alphen aan den Rijn is vlakbij een kanovereniging een vat met dode dieren gevonden. De woordvoerder van de brandweer kon niet zeggen om wat voor soort dieren het ging. De brandweer kwam oorspronkelijk af op een melding van mogelijk gedumpt drugsafval. Eenmaal ter plaatse bleek het vat geen drugsafval te bevatten, maar dierenlijken.
De gemeente Alphen aan den Rijn is momenteel bezig om het vat op te ruimen.

Duo verdacht van fraude met omzetbelasting

De FIOD heeft na invallen in een woning en een bedrijfspand in Den Haag een 57-jarige man aangehouden voor mogelijke fraude met de omzetbelasting. Hij zou samen met een 51-jarige vrouw leiding hebben gegeven aan de fraude. De man is na het verhoor vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in de zaak.
Uit onderzoek van de FIOD is gebleken dat het bedrijf van het duo, een bedrijf in verpakkingsmateriaal, een veel te lage omzet heeft doorgegeven aan de Belastingdienst. Hierdoor heeft het bedrijf bewust veel te weinig omzetbelasting betaald. Hoeveel geld de staatskas precies is misgelopen, moet nog blijken.