Gebiedsverbod bij basisschool voor bejaarde potloodventer

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Omroep West
WAARDER - Een 83-jarige man uit Waarder heeft van de rechter in Den Haag een verbod gekregen om zich in de buurt van de basisschool in het dorp te begeven. De man zou daar vorig jaar met een ontbloot geslachtsdeel hebben rondgelopen. Hij kreeg ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken opgelegd.
Volgens de officier van justitie was de bejaarde man betrokken bij twee incidenten in het najaar van vorig jaar. Het eerste geval was het incident bij de school, waar hij meerdere minuten rondliep. In het tweede incident zou hij met een afgezakte broek op een vrouw met een kinderwagen zijn afgestapt met de vraag of hij haar kind mocht zien. Ook daarbij zou zijn geslachtsdeel te zien zijn geweest.
De man was in het verleden al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf voor het betasten van een buurmeisje. Voor de officier van justitie was de maat nu vol en was er voldoende reden om een onvoorwaardelijke celstraf van twee weken te eisen. 'Mijnheer loopt graag in zijn blootje, maar daar moet hij anderen niet mee confronteren. Zeker kinderen niet.'

Bretels zodat broek niet meer afzakt

De rechtbank ging niet mee met de eis van het Openbaar Ministerie. Volgens de rechter is er onvoldoende bewijs dat de man zijn geslachtsdeel aan de vrouw met de kinderwagen had laten zien. Het incident bij de basisschool kon wel bewezen worden, maar de rechter vond het buitenproportioneel om de man daarvoor een celstraf op te leggen. 'U moet voortaan wel uw piemel in uw broek houden.'
De advocaat van de man zag weinig kans dat zijn cliënt opnieuw de fout in zou gaan. De man wordt nu iedere ochtend door de thuiszorg aangekleed. Zij zorgen dat de man bretels draagt, zodat zijn broek niet meer afzakt.