Gestolen kat Mia is weer terug na belletje van vinder: 'We zijn blij dat ze weer terug is'

Kat Mia
Kat Mia © Privéfoto
DEN HAAG - Het was even schrikken, maar de gestolen kat Mia is weer terecht. Eigenaar Kelvin ontdekte vorige week zondag dat zijn kitten Mia was gestolen door twee kinderen die buiten speelden. Na een zoektocht van een week vond een voorbijganger in Voorburg de kat weer terug. 'We kregen vandaag een belletje dat iemand onze kat op straat heeft gevonden', vertelt hij opgelucht.
De GPS-tracker van de kat lag in de sloot. De kat had overigens wel nog haar halsband om. 'Het is voor ons een raadsel wat er precies gebeurd is. Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat ze weer bij ons is', vertelt Kelvin.
De kat werd door spelende kinderen onder de arm meegenomen, vorige week zondag. De kat raakte zoek in de de Haagse wijk Bezuidenhout, in de Pijnacker Hordijkstraat. 'Eerst is te zien dat die kinderen rond 12.45 uur in de buurt spelen. En even later spelen ze ook met onze kat. Daarna fietsen ze weg en heeft een van de kinderen Mia onder de arm.' Maar waar zijn ze naartoe gegaan? 'Dat is echt een groot raadsel', vertelde de eigenaar gisteren nog.

'Blij dat ze weer thuis is'

Inmiddels is de kat dus weer 'gewoon' thuis, na een week gissen. De zoektocht is dus succesvol geweest. 'We zijn ontzettend blij dat ze weer thuis is.' Maandag mag Mia nog niet naar buiten, vertelt eigenaar Kelvin. Hij is van plan om bij het fietspad naast zijn huis twee borden neer te zetten. 'Een bord waarop staat dat mensen rustig moeten rijden en een bord waarop staat dat hier twee katten wonen.'