Man (42) uit Voorhout komt om bij ongeluk in Duitsland

De Porsche Cayman raakte van de weg in de buurt van Elten.
De Porsche Cayman raakte van de weg in de buurt van Elten. © ANP
VOORHOUT - Een 42-jarige man uit Voorhout is omgekomen bij een ongeluk in Duitsland. Naast de Voorhouter kwamen nog drie anderen mensen om. Het ongeluk vond plaats op de A3, vlakbij het Duitse Elten. Meerdere Porsches met Nederlandse kentekens crashten daar op de snelweg.
De man uit Voorhout zat samen met zijn vriendin in de auto en raakte de macht over het stuur kwijt. De sportwagen belandde in een greppel. De bestuurder van een andere Porsche die erachter reed, zag het gebeuren en stopte om te helpen. Het tweetal kon uit de verongelukte auto komen en vervolgens stonden ze met zijn drieën op de vluchtstrook. Op dat moment raakte een derde Porsche ook van de weg en reed het drietal omver.
De vrouw en de man die hulp kwam bieden waren op slag dood. De Voorhouter overleed later aan zijn verwondingen, net als de bestuurder van de derde Porsche. In die auto zat ook nog een andere man die lichtgewond raakte. De politie hoopt dat hij meer kan vertellen over hoe het ongeluk is gebeurd.

Snelheid niet aangepast

Kort voor het ongeluk had het hard geregend, waardoor er veel water op de weg lag. Een woordvoerder van de Duitse politie zegt tegen de NOS dat er sprake moet zijn geweest van 'aquaplaning', waarbij de banden de grip op het natte wegdek kwijt raken.
Volgens de Duitse politiewoordvoerder is het ongeluk mogelijk ontstaan doordat de wagens de snelheid niet hadden aangepast aan het water dat op de weg stond. De Porsches maakten vermoedelijk deel uit van een groep, maar er zijn geen aanwijzingen dat ze aan het racen waren. Ook zijn er geen aanwijzingen dat er alcohol of drugs in het spel was.