112-nieuws | Haagse inbreker aangehouden bij bushalte in Terneuzen - Vastzittende uil gered

De uil is uit zijn benarde positie bevrijd
De uil is uit zijn benarde positie bevrijd © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 28 maart.

Haagse inbreker aangehouden bij bushalte in Terneuzen

De politie Zeeuws-Vlaanderen heeft maandagavond een 40-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van inbraak in een huis in Terneuzen. Dat meldt Omroep Zeeland. Rond 18.00 uur kwam de melding van de inbraak bij de politie binnen. De inbreker heeft een raam kapot gemaakt en is zo het huis binnengekomen.
De inbreker had geen rekening gehouden met camera's bij het huis en dus stond hij op beeld. De politie heeft het signalement van de man doorgegeven aan alle agenten die op dat moment in Zeeland aan het werk waren. Om 19.30 uur werd de man aangehouden bij een bushalte in Terneuzen. De man is overgebracht naar het politiecellencomplex en wordt vandaag gehoord.
Story op Instagram bij Politie Zeeuws-Vlaanderen
Story op Instagram bij Politie Zeeuws-Vlaanderen © Politie Zeeuws-Vlaanderen

Uil zit vast onder pijp en wordt gered

De dierenambulance heeft maandag een uil onder een pijp vandaan gehaald. Het diertje is vast komen te zitten tijdens werkzaamheden in de Van der Heimstraat in Den Haag. 'Hoe hij daar terecht is gekomen, weten we niet precies', zegt een medewerker van de dierenambulance. 'We hebben hem er gelukkig onderuit weten te halen.'
Het gaat om een ransuil. 'Die komen we niet heel vaak tegen tijdens ons werk', zegt de medewerker. De uil wordt naar vogelopvang de Wulp gebracht waar hij zal worden verzorgd. 'Voor zo ver bekend maakt het beestje het naar omstandigheden goed.'

Vrouw uit brandende woning gehaald

De brandweer heeft bij een woningbrand aan het Kamperfoelieplein in Den Haag een vrouw uit een huis gered. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze rook heeft ingeademd. De brand brak rond 0.20 uur uit. Het is nog niet duidelijk hoe die is ontstaan.
De brandweer heeft ook de omliggende woningen ontruimd en uiteindelijk het vuur weten te blussen. Er is ook een tweede persoon nagekeken door ambulancepersoneel, maar hij of zij hoefde niet naar het ziekenhuis. De schade aan de woning is groot.
De brandweer heeft de vrouw uit de woning gehaald
De brandweer heeft de vrouw uit de woning gehaald © District8