112-nieuws | Bovenleiding tram kapotgereden - Woningen ontruimd door brand op zolderkamer

De bovenleiding is midden op het kruispunt beland
De bovenleiding is midden op het kruispunt beland © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 30 maart.

Woningen ontruimd door brand op zolderkamer

Op de zolder van een eengezinswoning aan de Amazonestraat in Den Haag is brand uitgebroken. Dit gebeurde donderdagavond rond 21.15 uur. Een bewoner ontdekte de brand en schakelde de brandweer in. Eenmaal ter plaatse zag de brandweer rook uit het dak komen. Daarom werden meerdere woningen ontruimd.
Inmiddels is de brand onder controle en is de brandweer bezig met sloopwerkzaamheden om zeker te weten dat de brand gedoofd is. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Bovenleiding tram kapotgereden

Het tramverkeer in Leidschendam is donderdagmiddag ontregeld nadat een te hoge vrachtwagen een bovenleiding kapot heeft gereden. Dat gebeurde op het kruispunt tussen de Burgemeester Banninglaan en de Heuvelweg. Tramlijnen 2, 6 en 19 hebben een tijdlang omgereden, meldt vervoerder HTM. Ook een aantal verkeerslichten is op de grond beland.

Buren voorkomen brand in schuur vol schapen

Alerte buren van een schapenschuur in Ter Aar hebben weten te voorkomen dat een brand in die schuur uitbreidde. In de schuur staan honderd schapen. Door nog onbekende oorzaak vloog de schuur aan de Oostkanaalweg in brand.
Inmiddels heeft de brandweer het brandje onder controle en is de rook uit de schuur geblazen. 'De eerste bluspoging door de buren heeft veel verdere schade voorkomen', zegt de brandweer dankbaar. 'Alle schapen maken het goed.'
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Pia Legerstee

Pistool en munitie gevonden in gracht

Magneetvissers hebben woensdagavond in het centrum van Den Haag een bijzondere vangst gedaan: ze visten namelijk een pistool en munitie van een machinegeweer op. Dat meldt mediapartner Den Haag FM. De wapens, die vermoedelijk uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog komen, werden uit het water bij de Boomsluiterskade gehaald.
Toen de vissers hun vangst zagen, belden ze meteen de politie. Agenten hebben de spullen in een zak gestopt zodat ze door experts bekeken kunnen worden.
Het pistool komt vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog
Het pistool komt vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog © Regio15

Politie zoekt inbreker in Delft

De politie is op zoek naar een man die donderdagochtend heeft ingebroken in een woning in Delft. De inbreker sloeg rond 6.50 uur toe in een huis aan de Meerkoetlaan.
Mensen die iets verdachts hebben gezien, worden opgeroepen zich te melden. De man die wordt gezocht is zo'n 20 à 30 jaar oud en rond de 1,75 meter lang. Hij droeg een zwarte trui en is weggerend in de richting van de Valkenlaan.