112-nieuws | Automobilist klapt tegen boom - Gewonde bij steekpartij

De auto raakte zwaar beschadigd
De auto raakte zwaar beschadigd © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 31 maart.

Automobilist klapt tegen boom

Op de Oostkanaalweg in Alphen aan den Rijn is vrijdagavond een auto tegen een boom gebotst. De wagen is daarbij zwaar beschadigd geraakt. De bestuurder, een 19-jarige man, is uit de auto bevrijd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk hoe het met hem of haar is. De politie gaat er vanuit dat de auto in de slip is geraakt en dat de bestuurder de controle over de auto is verloren.

Gewonde bij steekpartij in Den Haag

Bij een conflict tussen een groepje jongeren is vrijdagmiddag een jongen gewond geraakt. Dat gebeurde rond 17.00 uur op de halte Beatrixkwartier van de randstadrail in Den Haag. De jongen werd bij het conflict gestoken, laat een woordvoerder van de politie weten. Hij raakte daarbij lichtgewond. De leeftijd van het slachtoffer is niet bekend.
De politie heeft de dader(s) nog niet gevonden en is op zoek naar getuigen van het steekincident.

Gestolen fietsen gevonden dankzij AirTag

De politie heeft vrijdagmiddag drie mannen en een vrouw aangehouden in en rondom een woning aan de Spiraeastraat in Den Haag. In de woning troffen agenten meerdere gestolen fietsen aan. In totaal zijn vier verdachten, een 23-jarige vrouw uit Den Haag en drie mannen van 31, 29 en 29 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. De politie kwam de verdachten op het spoor door een zogenaamde AirTag, een track & trace-systeem.
Nadat een elektrische fiets deze week in Rijswijk gestolen werd, kwamen agenten op het goede spoor. De gestolen fiets was namelijk voorzien van een airtag. Via een app kon de eigenaar van de fiets op die manier zien dat het signaal van zijn fiets ‘uitstraalde’ in de Spiraeastraat in Den Haag. De man waarschuwde de politie, waarna agenten naar de woning gingen waar het signaal vandaan kwam. De verdachten zitten op dit moment vast en worden gehoord.

Meerdere verdachten opgepakt voor harddrugshandel en ondergronds bankieren

De politie heeft dinsdag en woensdag zeven verdachten opgepakt in een groot internationaal onderzoek naar harddrugshandel en ondergronds bankieren. In totaal zijn rond de dertig mannen en vrouwen gearresteerd, ook in Frankrijk en Roemenië. De Nederlandse verdachten komen onder andere uit Den Haag.
De aangehouden verdachten zouden sleutelfiguren zijn in een netwerk van ondergrondse bankiers. Via ondergrondse banken werd contant geld omgezet in cryptovaluta of er wordt geïnvesteerd in vermogen. Via het ondergrondse netwerk kan overal ter wereld een betaling plaatsvinden zonder dat geld landsgrenzen moet passeren. Drugshandelaren gebruiken zo'n bankennetwerk om crimineel geld wit te wassen en luxe goederen te kopen. In het blootgelegde netwerk zouden miljoenen euro's per maand zijn omgezet.

Weer aanhoudingen voor bedreigen en bekogelen politie tijdens jaarwisseling

De politie heeft vrijdagochtend acht mannen aangehouden voor het bedreigen, intimideren en bekogelen van de politie tijdens de afgelopen jaarwisseling. Onder hen ook drie regiogenoten uit 's-Gravenzande (29), Rijswijk (27) en Leidschendam (26). De rest van de verdachten komt uit de omgeving van Rotterdam. Allemaal maken ze deel uit van een groep voetbalhooligans die zich de 'Rotterdam Radicals' noemen. Bij één van de mannen thuis werd een 'op een vuurwapen gelijkend voorwerp' aangetroffen.
Tijdens de jaarwisseling in 's-Gravendeel werden agenten door een groep van ongeveer 30 mensen in de val gelokt en met zwaar vuurwerk bekogeld. Op nieuwjaarsdag en in maart zijn al meerdere aanhoudingen verricht. Van die groep zit nog één persoon vast. Het onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens de jaarwisseling loopt nog steeds.

Drie jaar cel voor drugstransport

Een 25-jarige man uit Den Hoorn is donderdag veroordeeld tot drie jaar cel omdat hij onderdeel uitmaakte van een grote en internationale drugstransportlijn. De man zou samen met anderen schuldig zijn geweest aan de invoer van een onbekende hoeveel metamfetamine.
Daarnaast was de man ook nog eens betrokken bij de bewerking en productie van drugs in een lab. In de periode dat de transportlijn werd opgezet, stond de man onder bewind en zat hij in de schuldsanering.

Auto op zijn kop na flinke botsing

Op de Leidse Schouw in Alphen aan den Rijn zijn vrijdagochtend een bestelbus en een personenauto op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van het BP-tankstation. De auto werd dusdanig hard geraakt dat hij ondersteboven op straat belandde. Beide auto's raakten flink beschadigd.
De botsing was zó hard dat één auto ondersteboven op straat belandde
De botsing was zó hard dat één auto ondersteboven op straat belandde © MediaTV
De inzittenden zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. Hoe het met de betrokkenen gaat, is verder niet bekend. Als gevolg van het ongeluk is de weg afgesloten richting de N11.