Autobrand en explosie bij huis schrikken straat op, verdachte gefilmd

De autobrand in de Edisonstraat
De autobrand in de Edisonstraat © Ingezonden
DEN HAAG - De man die half maart brand stichtte in een auto in de Edisonstraat in Den Haag, is gefilmd. De auto stond voor een huis waar twee dagen later een explosief afging. De politie doet onderzoek naar het verband tussen de incidenten en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 28 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op woensdag 15 maart iets voor 3.30 uur breekt er brand uit in een geparkeerde auto in de straat. De brandweer kan niet voorkomen dat de auto helemaal uitbrandt. Ook de voordeur van een huis raakt beschadigd.
Op beelden is te zien hoe een man aan komt lopen. Hij heeft iets in zijn handen en bukt ter hoogte van de woning en de auto. Vlak erna ontstaat een vlammenzee en staat de wagen in brand.
Twee nachten later, het is dan vrijdag 17 maart rond 0.20 uur, zijn er opnieuw hulpdiensten op dezelfde plek in de Edisonstraat. Bij een huis is een explosie geweest. De voordeur is beschadigd en een aantal ruiten zijn gesneuveld. De bewoners zijn op dat moment thuis en worden opgeschrikt door een hele harde klap. Ze zijn door de hulpdiensten in veiligheid gebracht.
Er is niemand gewond geraakt, maar de bewoners en ook de buren zijn ontzettend geschrokken. Er zijn nog veel vragen, zoals: wat is het motief voor de brand en de explosie en wie zit of zitten er achter? De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek en is op zoek naar zoveel mogelijk informatie over de incidenten van 15 en 17 maart.
Auto in brand en explosie voor Haagse woning - Team West
Wie er iets van heeft gezien of gehoord of weet wie erbij betrokken zijn wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Ook informatie over een mogelijk motief en over de man die op 15 maart de auto in brand steekt, is welkom.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem