170 woningen op plek van voormalige GGZ-kliniek

Zo moet het nieuwe pand eruit komen te zien
Zo moet het nieuwe pand eruit komen te zien © Woonforte
ALPHEN AAN DEN RIJN - In de voormalige GGZ-kliniek in Alphen aan den Rijn komen 170 nieuwe huurwoningen. In het gebouw aan de Noorderkeerkring worden op dit moment Oekraïense vluchtelingen opgevangen.
Woningcorporatie Woonforte verwacht dat het omvormen van het pand tot woningen eind 2024 start. Er worden zowel kleine als grote appartementen gebouwd, bedoeld voor jongeren, ouderen, alleenstaanden, stellen of personen 'die extra zorg nodig hebben'.
Tot het einde van dit jaar blijft het gebouw in gebruik als opvanglocatie. Het is de bedoeling om de vluchtelingen daarna te huisvesten in extra tijdelijke huisvesting in Benthuizen en Hazerswoude-Dorp.
Dit is de voormalige GGZ-kliniek waar het om gaat
Dit is de voormalige GGZ-kliniek waar het om gaat © Woonforte
Om het pand aan de Noorderkeerkring was vorig jaar veel te doen. De bewoners destijds moesten plaatsmaken voor de Oekraïense vluchtelingen en dat was tegen het zere been van een deel van de gemeenteraad. Uiteindelijk zocht het gemeentebestuur een middenweg.

Nog meer woningen vlakbij

Voor de aangrenzende Euromarkt zijn plannen in de maak voor het bouwen van zo'n zevenhonderd woningen. Verschillende vastgoedeigenaren in het gebied zijn van plan om meerdere woon- en winkelcomplexen te bouwen, met onder andere sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en koopwoningen.