Overvaller dreigt met steekwapen bij Albert Heijn en vertrekt met geld

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - De man die begin februari de Albert Heijn aan de Steijnlaan in Den Haag overviel, ging zo rustig te werk dat het de aanwezige klanten niet opviel wat er aan de hand was. Hij bedreigde een medewerkster met een steekwapen en eiste geld uit de kassa. Zo'n 45 seconden nadat hij binnenkwam, vertrok hij alweer.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 april. Meer zaken zijn hier te vinden.
De overvaller komt op dinsdag 8 februari even voor 20.30 uur de winkel binnen. Hij loopt meteen door naar de servicebalie en haalt een plastic tas en een langwerpig voorwerp tevoorschijn. Dit is waarschijnlijk een steekwapen. Hij eist geld uit de kassa.
De caissière geeft hem dat niet meteen, maar roept er een collega bij. Die maakt de kassa open en stopt het geld in de tas. Vervolgens gaat de overvaller er vandoor. Hij vergeet bijna zijn wapen, maar stopt die nog snel in zijn zak en rent vervolgens de winkel uit.
Overvaller dreigt met steekwapen en eist geld - Team West
De man is helemaal in het zwart gekleed en ongeveer 1,70 meter lang. Er is op de beelden een stukje van zijn gezicht te zien. Het viel op dat hij een beetje rode wangen heeft en geen goed Nederlands spreekt. Hij draagt opvallende schoenen: die zijn zwart met een zilverkleurige band die over de wreef loopt. Aan de buitenkant zit een rood accent.

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem