Passagiers treinongeluk: 'Ik hoorde een harde klap en het licht ging uit'

Evacuatie van treinpassagiers
Evacuatie van treinpassagiers © Regio15
VOORSCHOTEN - 'Ik hoorde een hele harde klap en de lichten gingen uit.' Dat vertelt een student die in de trein zat die verongelukte bij Voorschoten maandagnacht. Bij het ongeluk is één persoon overleden. Ook raakten meerdere mensen zwaargewond, en er zijn tientallen lichtgewonden. Volgens een verslaggever van Omroep West, die met treinreizigers sprak, is inmiddels iedereen uit de trein.
'Ik hoorde een hele harde klap en de lichten gingen uit', vertelt een student die in de trein zat. Hij en zo'n vijftig andere passagiers zaten in de trein die rond 3.30 uur ontspoorde. Er zijn meerdere zwaargewonden naar het ziekenhuis gebracht. Andere slachtoffers worden in de huizen rondom het spoor opgevangen door bewoners.
Ooggetuige over treinbotsing Voorschoten
Een omwonende hoorde rond 3.30 uur sirenes en geschreeuw. 'Ik probeerde 112 te bellen. Maar meerdere mensen hadden dat al gedaan.' De vrouw heeft haar huis opengesteld voor slachtoffers met lichte verwondingen en ambulancepersoneel. 'Sommigen hadden snijwonden of bijvoorbeeld een gebroken arm. Een arts heeft zelfs iemand op onze keukentafel gehecht.'
In totaal heeft de vrouw ongeveer 20 mensen opgevangen in haar woning, waaronder de conducteur van de passagierstrein en de machinist van de goederentrein. 'Iedereen is enorm geschrokken, het is ongelofelijk wat er is gebeurd', vertelt de bewoonster. 'Ik ben blij dat ik op deze manier heb kunnen helpen.' Ook de buurman van de vrouw heeft zijn woning open gesteld voor slachtoffers met lichte verwondingen.
Volg het laatste nieuws over het treinongeluk in Voorschoten in het liveblog via de website of download de app voor iOS of de app voor Android. Lees alles over het ongeluk in ons dossier.