Media van over hele wereld berichten over treinongeluk in Voorschoten

© ANP
VOORSCHOTEN - Het treinongeluk in Voorschoten van dinsdagochtend is wereldnieuws. Verschillende buitenlandse kranten en media berichten over het ernstige ongeluk waarbij een dode en tientallen (zwaar)gewonden vielen.
Vooral in België wordt veel bericht over de deels ontspoorde trein. De VRT en kranten als De Morgen en De Standaard wijden er veel berichten aan, compleet met foto's. De Duitse krant Bild kopt het bericht met de woorden: 'Bahn-crash-horror in Holland', oftewel treincrash horror in Nederland, gevolgd door 'Intercity und Güterzug knallen gegen Baukran und entgleisen', wat 'intercity en goederentrein botsen tegen een bouwkraan en ontsporen' betekent.
Naast de media in buurlanden België en Duitsland schrijven ook grote persbureaus zoals het Franse AFP en het Britse Reuters over het ongeluk. Ze komen met updates en delen reacties van onder andere minister-president Mark Rutte en het koningshuis. Kranten in Griekenland, Nieuw-Zeeland, Qatar en Maleisië hebben het incident eveneens opgepakt.
Ook de Britse krant The Guardian en de Amerikaanse New York Times berichten over het ongeluk. De Times verwijst naar de treinramp in Griekenland, ongeveer een maand geleden waarbij 57 mensen omkwamen. Dit was het ergste ongeluk met een trein in de Griekse geschiedenis. Daarnaast meldt de krant dat Nederland een goede reputatie heeft als het om veiligheid op het spoor gaat.
'Il deragliamento, le fiamme e numerosi feriti' oftewel 'ontsporing, vlammen en talloze gewonden' staat er in de Italiaanse krant Corriere. De Turkse krant Hürriyet schrijft het volgende: 'Hollanda’da yolcu treni raydan çikti: 1 ölü, 30 yarali' wat betekent 'passagierstrein ontspoord in Nederland: één dode, dertig gewonden.'