Dode gevonden in flat: 'Man brengt partner om het leven'

De straat is afgezet met hekken, doeken en linten
De straat is afgezet met hekken, doeken en linten © Omroep West
KATWIJK - In een portiekflat aan de Piet Heinlaan in Katwijk is vrijdagochtend een overleden persoon aangetroffen. Het gaat om een 35-jarige vrouw, die volgens een buurvrouw is omgebracht door haar partner. De politie heeft een 40-jarige man aangehouden.
De vrouw werd vrijdagochtend rond 11.00 uur aangetroffen in een woning in de flat. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. Veel mensen zagen de politie-inzet omdat er markt was aan de overkant.
De politie gaat uit van een misdrijf. De buurvrouw vertelt aan Omroep West dat de verdachte zijn partner om het leven gebracht zou hebben en daarna zichzelf iets aan wilde doen.

Aangehouden op flat

De verdachte is opgepakt in de J. Th. de Visserstraat, waar hij op de balustrade zat van de galerij op de twaalfde verdieping van een flatgebouw. Hij dreigde zichzelf iets aan te doen. Met behulp van een politieonderhandelaar en een arrestatieteam kon de man uiteindelijk worden aangehouden. De betrokkenheid van de verdachte bij de zaak wordt onderzocht. De politie vraagt getuigen die iets gehoord of gezien hebben om zich te melden.