112-nieuws | Dode man gevonden langs weg, politie doet onderzoek

© John van der Tol
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 9 april.

Dode man gevonden, politie doet onderzoek

In 's-Gravenzande is zondagochtend een dode man gevonden. Dat meldt de politie. Er wordt op dit moment uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe de man is omgekomen. 'Daar is nu nog niks over te zeggen', vertelt een politiewoordvoerder. Het slachtoffer lag op de Staelduinlaan langs de weg en werd rond 3.00 uur gevonden. Hoe oud de man is, is nog niet bekend.
Agenten hebben de man nog geprobeerd te reanimeren en er kwam een traumahelikopter ter plaatse, maar de hulp mocht niet meer baten. De verkeerspolitie doet onder andere onderzoek op de plek waar de man werd gevonden, maar of het om een verkeersongeluk gaat, kan een woordvoerder nog niet zeggen.

Vrouw ernstig mishandeld, dader gevlucht

Een vrouw is zaterdag gewond geraakt nadat ze meerdere malen werd mishandeld in Rijswijk. De politie spreekt van een 'ernstige mishandeling' en is op zoek naar de dader, die wist te vluchten.
De mishandelingen vonden plaats na een ruzie tussen de vrouw en een man. Het slachtoffer wist rond 19.00 uur de woning aan de Havenstraat uit te vluchten en werd opgevangen door voorbijgangers die de gewonde vrouw zagen lopen. Ze moest uiteindelijk naar het ziekenhuis. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Man zonder rijbewijs en met harddrugs bij zich aangehouden

De politie heeft een man aangehouden die zonder rijbewijs reed en ook nog eens harddrugs bij zich bleek te hebben. De man werd staande gehouden toen agenten zijn auto wilden controleren op de Rijksstraatweg in Wassenaar. De bestuurder kon geen rijbewijs laten zien en uit het systeem van de politie bleek waarom: zijn rijbewijs was ongeldig verklaard.
Ook werd na een alcohol- en speekseltest duidelijk dat de man onder invloed was. Daar bleef het niet bij: in de auto werd een zak met wit poeder gevonden. Het bleek te gaan om 46 gram speed. De bestuurder is na een nachtje in de cel verhoord en moet later voor de rechter verschijnen voor drugsbezit en het rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs.

Persoon overleden na onwelwording in kerktoren

In de toren van de Nieuwe Kerk in Delft is zaterdagmiddag iemand overleden. Het slachtoffer werd onwel in de toren en kon ondanks de inzet van de hulpdiensten niet meer worden gered, meldt de politie. Een deel van de markt in Delft werd ontruimd om plaats te maken voor de hulpdiensten.