Tien woningen beschadigd door explosie, gewonde naar ziekenhuis

Bij de explosie werden meerdere woningen beschadigd
Bij de explosie werden meerdere woningen beschadigd © Omroep West
HILLEGOM - In een woning aan de Mauritslaan in Hillegom heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie plaatsgevonden. Daarbij raakte iemand lichtgewond. Tien woningen raakten bij de explosie beschadigd, vier werden ontruimd. De politie doet op dit moment onderzoek.
De explosie werd rond 4.45 uur gemeld, nadat de buurt werd opgeschrikt door een harde knal, dat laat de politie weten. Meerdere hulpdiensten, waaronder het Team Explosieven Veiligheid, kwamen ter plaatse.
Het is niet bekend waardoor de explosie kon plaatsvinden. In totaal liepen door de explosie tien woningen schade op. De omgeving is ruim afgezet en er zijn vier woningen ontruimd.

Café

De woordvoerder van de brandweer laat weten dat de vier woningen die werden ontruimd, horen bij een appartementenblok van twaalf woningen. De onderste vier werden ontruimd. De bewoners werden eerst door buren en later door een café dat werd geopend opgevangen. Vooral de vier ontruimde woningen liepen schade op. Ook woningen uit een tegenoverliggend blok en auto's raakten beschadigd.