Treinen gaan weer rijden na ongeluk Voorschoten: eerder dan gepland

© John van der Tol
REGIO - Het spoor bij Voorschoten gaat donderdagochtend weer open voor al het treinverkeer. Dat heeft ProRail dinsdagmiddag bekendgemaakt. Eerder meldde ProRail dat het treinverkeer vrijdag pas opgestart kon worden. Door grote schade door het treinongeluk reden er ruim twee weken geen treinen tussen Leiden en Den Haag.
Volgens ProRail verlopen de werkzaamheden aan het spoor voorspoedig. 'Onder meer het spoor is vernieuwd, veiligheidssystemen zijn opnieuw geplaatst en getest en ook de bovenleiding is hersteld. Daarnaast is er ook nieuwe ballast geplaatst en de kapotte dwarsliggers zijn vervangen', meldt de beheerder van het spoorwegnet. De twee rijtuigen die in het weiland terechtkwamen door het ongeluk werden vorige week op een speciaal rijdend platform gehesen en afgevoerd.
De werkzaamheden aan het spoor duren nog tot donderdagochtend. 'De bedoeling is dat de eerste trein met reizigers om 5.10 uur weer over het spoor bij Voorschoten rijdt', laat ProRail weten.

Dode en gewonden

Het treinverkeer ligt sinds dinsdag 4 april nadat een goederentrein en een passagierstrein op een bouwkraan botsten. Daarbij viel één dode en raakten tientallen mensen gewond.