HMC stopt groot deel operaties in ziekenhuis Bronovo

Een van de operatiekamers in HMC Bronovo
Een van de operatiekamers in HMC Bronovo © ANP
DEN HAAG - Haaglanden Medisch Centrum (HMC) stopt op 1 juni met gecompliceerde operaties in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Volgens een woordvoerder is het personeel deze zomer nodig om de acute- en kankerzorg in de locaties Westeinde (Den Haag) en Antoniushove (Leidschendam) te kunnen garanderen.
In het Bronovo-ziekenhuis worden vanaf 1 juni alleen nog relatief simpele ingrepen gedaan waarbij de patiënt 's avonds weer naar huis kan. Operaties waarbij iemand volledig onder narcose gebracht wordt, worden uitgesteld, zegt de woordvoerder. Aanleiding is dus een groot tekort aan personeel.
Volgens de woordvoerder geldt de sluiting voor komende zomer, maar die begint bij HMC al op 1 juni. Er is geen einddatum bekend, dus het is onduidelijk wanneer het volledige operatieprogramma in Bronovo weer wordt opgestart. De woordvoerder zegt dat wordt gekeken naar ‘nieuwe opties om de OK capaciteit te vergroten.’ Welke dat dan precies zijn, zegt ze niet. Overigens bevestigt het ziekenhuis berichten over de sluiting in vakwebsite Skipr.