Wat wil jij weten van Richard de Mos? Stel je vraag op Radio West

Rachid Guernaoui (l) en Richard de Mos (r)
Rachid Guernaoui (l) en Richard de Mos (r) © ANP
DEN HAAG - Afgelopen vrijdag is eindelijk het oordeel geveld in de Haagse corruptiezaak. De rechter sprak de oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui van Hart voor Den Haag op alle punten vrij. De Mos en Guernaoui zijn woensdag te gast bij Omroep West en jij kan tussen 18.00 en 19.00 uur op 89.3 Radio West je vraag stellen aan de twee. Wat wil jij van hen weten?
De Mos en Guernaoui zouden eerst maandag naar de studio van Omroep West komen, maar door omstandigheden is de afspraak verzet naar woensdag.
Drie-en-een-half jaar na de inval in de woningen en werkkamers van De Mos en Guernaoui is het vonnis geveld. De partijleider van de grootste partij van Den Haag is in zijn tijd als wethouder niet over de schreef gegaan. Ook partijgenoot Guernaoui en zes andere verdachten treffen geen blaam.
Volgens het Openbaar Ministerie zouden de twee politici in ruil voor donaties vijf ondernemers in de stad een voorkeurspositie hebben gegeven en eiste daarvoor een celstraf van 22 maanden voor De Mos en 16 maanden waarvan zes voorwaardelijk voor Guernaoui. Maar de rechter veegde in zijn vonnis de vloer aan met de beschuldigingen en sprak alle verdachten vrij.

Vraag stellen

Welke vraag heb jij voor Richard de Mos en zijn partijgenoot Rachid Guernaoui over de rechtszaak en de toekomst van de partij en de Haagse politiek? Tussen 18.00 en 19.00 uur zijn De Mos en Guernaoui te gast op 89.3 Radio West en jij kan in de uitzending je vragen aan de twee stellen. Bel daarvoor tussen 18.00 en 19.00 uur 070 – 390 54 54 of mail je vraag naar westwordtwakker@omroepwest.nl. De uitzending is ook live te zien via de app en de website van Omroep West.