Bussen vol kinderen betrokken bij ongeluk in buitenland: 'Iedereen flink geschrokken'

Bussen vol kinderen betrokken bij ongeluk in buitenland: 'Iedereen flink geschrokken'
Bussen vol kinderen betrokken bij ongeluk in buitenland: 'Iedereen flink geschrokken'
DEN HAAG - Drie bussen met kinderen en begeleiders van de Haagsche Rugby Club (HRC) zijn maandagavond betrokken geraakt bij een aanrijding in de buurt van Antwerpen (België). De kinderen waren op weg terug van een rugby-uitje in Engeland, toen een vrachtwagen in een tunnel op de achterste van de drie bussen botste. Die knalde vervolgens op de bus ervoor.
Door de klap raakte één van de kinderen lichtgewond en is nagekeken in een ziekenhuis. 'Dit kind zat in de achterste bus en heeft in het ziekenhuis een paar hechtingen in het gezicht gekregen', vertelt rugbyclubvoorzitter Sebastiaan ten Hagen. 'Daarnaast is iedereen natuurlijk flink geschrokken en dat is begrijpelijk.' Ook de chauffeur van de vrachtwagen is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
De rest van de kinderen en begeleiders zijn na de aanrijding opgevangen in een school in de buurt. Daar zijn ze nog eens nagekeken door ambulancepersoneel en kregen ze wat te eten en te drinken. Omdat één van de bussen niet verder kon, wachtten ze daar op een nieuwe bus. 'Samen uit, samen thuis', zegt Ten Hagen in het Omroep West-radioprogramma West Wordt Wakker. 'Toen die bus er was, zijn we met drie bussen met alle kinderen teruggereden naar Den Haag.' Maandagavond kwamen ze daar aan.

Alle ouders en begeleiders spreken

Door alle vertragingen kwamen de bussen daar pas om 2.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag aan. 'We hebben alle tassen in het clubhuis gelegd zodat ouders op dat tijdstip niet ook nog eens op zoek hoefden naar de juiste tas.' Die tassen kunnen dinsdag bij het clubhuis van HRC worden opgehaald. 'Dan spreken we alle ouders en begeleiders ook en kunnen we alles op een goede manier afsluiten', zegt de voorzitter.
In de Belgische media verschenen berichten dat de kinderen uit de bus ook ziek waren van een virus. Dat irriteert Ten Hagen. 'Dat klinkt natuurlijk spannend, maar zo was het niet. We waren net met een ferry van Engeland naar Frankrijk gevaren en sommige kinderen waren daar wat misselijk van geworden. Meer is het niet.' Hij sluit af: 'Iedereen is inmiddels weer veilig terug in Den Haag en wij willen iedereen die hulp heeft geboden in België hartelijk bedanken.'