Nog onduidelijk wie 's nachts brand stichtte in appartementencomplex

Bij de brand werden één persoon en een kat met een hoogwerker gered
Bij de brand werden één persoon en een kat met een hoogwerker gered © Regio15
DEN HAAG - Het is nog niet bekend wie vorige week brand stichtte in het trappenhuis van een appartementencomplex aan de Prinsegracht in Den Haag. Vijf bewoners raakten gewond tijdens de brand; drie van hen ademden rook in en twee mensen sprongen in paniek uit het raam naar beneden. De politie is bezig met een groot onderzoek en roept getuigen op zich te melden.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 25 april. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Dinsdag 9 mei is een 24-jarige man uit Den Haag aangehouden als verdachte.
De brand brak uit in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 april rond 3.00 uur in een historisch pand in het centrum van Den Haag. Alle woningen werden door de brandweer ontruimd. Eén persoon en een kat zijn met behulp van een hoogwerker gered. De mensen die rook in hadden geademd, zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken. De twee die uit het raam zijn gesprongen, raakten ernstig gewond en moesten naar het ziekenhuis.
Uit onderzoek blijkt dat het vuur is aangestoken. De politie doet onderzoek naar wie de brand heeft gesticht en waarom. Iedereen die iets weet over een mogelijk motief of wie hierbij betrokken is, wordt gevraagd contact op te nemen.
Getuigen van brandstichting met vijf gewonden gezocht - Team West
Het pand staat midden in het centrum, om de hoek van de Grote Markt. Ondanks dat het midden in de nacht gebeurde, hoopt de politie dat er mensen zijn die iets hebben gezien of gehoord van het ontstaan van de brand. Mogelijk zijn er mensen die die nacht een taxi namen op de Prinsegracht of taxichauffeurs die iets hebben gezien. Ook camerabeelden uit de omgeving zijn welkom bij de recherche.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem