Haagse zanger John West maakt zich op voor concert in Ahoy

John West geeft volgend jaar zijn eerste soloconcert in de Rotterdamse Ahoy
John West geeft volgend jaar zijn eerste soloconcert in de Rotterdamse Ahoy © ANP
DEN HAAG - John West geeft in 2024 voor het eerst een soloconcert in de Rotterdamse Ahoy. Dat bevestigde hij woensdag bij Menno in de Middag op Radio West. De Haagse volkszanger, bekend van nieuwste single Vergeef Me en de hit Jouw Blik, stond al eens op het podium van de Rotterdamse hal en ook in de Ziggo Dome, maar dan als gastartiest. Nu maakt hij zich op voor een avondvullend programma.
De geruchten gingen al langer dat John West een concert zou geven in Ahoy. Al zegt hij tegen presentator Menno Tamming eerlijk dat hij het liefst dichter bij huis was gebleven. 'Ze hebben mij gevraagd: wat zou ik dan graag willen? Nou ja, mijn allergrootste droom is een concert in het ADO-stadion', vertelt de zanger.
'Alleen is het een groot risico met het weer', vervolgt hij. 'Het kan hier ook in de zomer zomaar zijn dat je een stortbui krijgt en als je dan mensen in de regen hebt staan... Als ik een concert organiseer, wil ik mijn fans echt in de watten leggen. Dus ik wilde iets binnen doen. In dat geval was Ahoy, als je het dicht bij huis gaat zoeken, optie nummer één.'

Overvolle agenda

Hoewel er nog geen exacte datum voor het concert bekend is, vertelde West dat hij en zijn team er wel al druk mee bezig zijn. Vanwege zijn overvolle agenda gaat het dit jaar niet meer lukken, de fans moeten dus nog even geduld hebben. 'Ik wil er wel naartoe kunnen werken, dus dit jaar gaat niet lukken, maar volgend jaar zeker', belooft hij. 'Volgend jaar staat John West in Ahoy.'
John West timmert al een aantal jaar flink aan de weg. Met hits als Wit Zwart, Je Raakt Me Zo en Sexy Lady (met Lange Frans) behoort hij tot de meest gedraaide artiesten in de Nederlandse horeca. De single Jouw Blik behaalde zelfs de platina status en is inmiddels meer dan 25 miljoen keer gestreamd op Spotify. Ook heeft hij twee Buma NL Awards op zak en een gouden plaat voor Lekker Ding.
Voor meer verhalen over muziek, cultuur en vrije tijd vind je hier