Auto in trouwstoet belandt in sloot, inzittenden gaan ervandoor

De auto lag ondersteboven in de sloot en is total loss
De auto lag ondersteboven in de sloot en is total loss © AS Media
WADDINXVEEN - Een auto in een trouwstoet is zondagmiddag op de N457 in Waddinxveen van de weg geraakt en ondersteboven in de sloot beland. In de auto zaten vier personen, waarvan de brandweer er twee ter plaatse heeft aangetroffen. De brandweer was even bang dat de andere twee in het water lagen, maar zij bleken er op eigen houtje vandoor te zijn gegaan.
Het ongeluk gebeurde rond 15.45 uur. Hoe de auto van de weg is geraakt is onbekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer maakte de auto hoogstwaarschijnlijk deel uit van een trouwstoet.
Bij aankomst van de brandweer werden twee inzittenden aangetroffen. Of zij door de brandweer uit de auto zijn gehaald, kan de woordvoerder niet zeggen. Eén van hen is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De ander kon met een andere auto van de stoet de weg vervolgen.

Twee duikteams

De brandweer heeft het water met twee duikteams doorzocht, op zoek naar de twee vermiste inzittenden. Later kregen zij te horen dat die twee er meteen na het ongeluk vandoor zijn gegaan. Het is in Nederland strafbaar om als bestuurder de plaats van een ongeluk te verlaten.
Volgens een woordvoerder van de politie is nu nog niet duidelijk of en welke vervolgstappen er worden ondernomen. 'Doordat het om een huurauto gaat, weten we niet precies wie er heeft gereden. Als dan vervolgens geen van de inzittenden daar iets over zegt, wordt het lastig.'