Lissers gratis naar Keukenhof: 'Alleen als klein kind geweest, best gek eigenlijk'

© ANP
LISSE - Voor de verandering was niet Engels of Duits dinsdag de voertaal in Keukenhof, maar gewoon Nederlands. Of eigenlijk het dialect van Lisse. Want alle huishoudens hadden vier gratis kaarten gekregen voor het bloemenpark. En hoewel het park voor veel mensen naast de deur ligt, waren veel van de lokale bezoekers er nog nooit geweest. 'Ik ben vroeger als klein kind geweest, maar daarna eigenlijk nooit meer. Best gek eigenlijk', concludeert een van de bezoeksters.
De mensen uit het dorp mochten gratis naar binnen, omdat Lisse dit jaar 825 jaar bestaat. Voor de gemeente een mooie manier om iets terug te doen voor alle overlast die de inwoners jaarlijks hebben door de bezoekers aan Keukenhof. 'Ik kan me voorstellen dat mensen soms wel eens denken: het is nu wel erg druk', geeft tuinman Patrick van Dijk, zelf ook Lisser, toe.
De gratis kaarten zijn dan een goedmaker. 'Daar ga ik wel vanuit', vertelt Van Dijk. 'Als ik de meeste Lissers hier zie lopen met een glimlach en ze komen elkaar hier weer tegen, dan denk ik dat dit een hoop goedmaakt.'
Bekijk hier hoe de Lissers het bezoek aan Keukenhof vonden:
Reünie in Keukenhof: Lissers genieten van zon en gratis kaarten