Automobilist neergeschoten na wilde politieachtervolging

Hulpdiensten zijn met de gewonde verdachte bezig
Hulpdiensten zijn met de gewonde verdachte bezig © District8
DEN HOORN - Een vluchtende automobilist is woensdagmiddag in Den Hoorn neergeschoten, toen hij op een politieagent zou zijn ingereden. Dat meldt een woordvoerder. De neergeschoten bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Volgens de politie vertoonde de man asociaal rijgedrag op de A15 bij Barendrecht. Toen hij een stopteken kreeg sloeg hij met hoge snelheid op de vlucht. Er ontstond een achtervolging die eindigde op de kruising van De Gantel en de Hoefslagendreef in Den Hoorn. Daar reed de bestuurder in z'n achteruit op agenten in, meldt de politie. Hij wilde keren op het kruispunt. Vervolgens reed de man zichzelf klem tegen een brugleuning.
Een politieagent sommeerde de man om uit te stappen en zich over te geven, zo zegt een ooggetuige. 'Ik zag een politieagent uitstappen. Hij zei: uitstappen, uitstappen. Dat deed hij eerst niet. Op het laatst kwam hij er uit en toen zei de agent: je moet gaan liggen. Dat deed hij niet en toen heeft de politie in de lucht en later gericht geschoten.' De man werd door het tweede schot geraakt.

Onderzoek

De auto waarin de verdachte reed komt uit Frankrijk, vermoedelijk uit de stad Nice. De politie is na het incident begonnen met een uitgebreid onderzoek. Ook de rijksrecherche doet onderzoek, omdat er door een agent is geschoten.
De politie doet onderzoek
De politie doet onderzoek © Regio15