Miss Montreal, Paul Carrack en Snelle komen deze zomer naar het Zuiderparktheater in Den Haag

Zuiderparktheater in Den Haag
Zuiderparktheater in Den Haag © Emma Pot
DEN HAAG - Nog even en dan sluiten de theaters weer de deuren om pas in september weer open te gaan. Maar in het Zuiderparktheater in Den Haag is dat precies andersom: hier begint het seizoen juist nu. Een hele zomer lang kun je grote nationale en internationale artiesten zien in het openluchttheater. Naast concerten zijn er ook een paar kleine festivalletjes op het theatereiland. Wij vertellen je wat je er zoal kunt gaan zien.

Zuiderpark Live

In het programma Zuiderpark Live maken tot half september grote artiesten hun opwachting. Denk aan Paul Carrack, Venice, Miss Montreal, Meau, Suzan & Freek en Ruth Jacott. Maar ook de Haagse band Splendid verzorgt een concert in het park. Het theater is een openluchttheater. Er is geen afdak voor het publiek, dus je moet altijd rekening houden met slecht weer. Volgens programmeur Annemarie de Bruijn moet het wel heel erg beestenweer zijn, willen de concerten worden afgelast. 'Het gaat niet door als het onweert, want dan moeten we ontruimen. Maar bij regen hebben we poncho's. Gedeelde smart is dan halve smart, dan is de sfeer over het algemeen extra vrolijk.'

'In the park'

Naast het grote concertprogramma Zuiderpark Live staan er deze zomer ook nieuwe evenementen op de kalender van het theater. Bijvoorbeeld Mama Africa in the Park. Het is een dansavond met allemaal op Afrika gebaseerde muziek. Het maakt deel uit van de 'In the Park'-serie, waarbij de samenwerking wordt gezocht met gastprogrammeurs. Die mogen een avond helemaal zelf invullen. Naast Mama Africa zijn er ook 'Reggae in the park', drie keer 'Latin in the Park' en vier keer 'Jazz in the Park'. Volgens Annemarie zijn het mini-festivals, waarbij er zo'n sfeertje moet zijn van een hele avond lekker rondhangen, dansen en genieten van goede muziek.
Het Zuiderparktheater
Het Zuiderparktheater © De Participatie Keuken

Vakantiepark

In de zomermaanden is het theater zes weken lang voor families tijdens 'Vakantiepark Zuiderpark'. Drie dagen in de week hangt er een soort campingsfeertje voor kinderen met hun ouders en grootouders. Er zijn hangmatten om in te chillen, knutselactiviteiten en workshops. Op woensdag zijn er voorstellingen. Met het vakantiepark wil de organisatie mensen die niet op vakantie gaan toch een vakantiesfeer laten beleven.

Jubileum

Het Zuiderpark bestaat dit jaar honderd jaar. Daar wordt uitgebreid bij stil gestaan. In het theater doen ze dat met activiteiten als de 'Smakelijke verhalenparade'. Op het terrein worden vijf minirestaurantjes ingericht, waar de bezoekers langs kunnen lopen. Op alle vijf die plekken krijgen ze een verhaal over de geschiedenis van het park. Tijdens het Vakantiepark wordt er door kinderen een audiocollage gemaakt, waarin de vraag wordt gesteld wat het park voor hen betekent.
Het Zuiderparktheater is geopend tot en met half september.