Brand in restaurant blijkt aangestoken, verdachte is gefilmd

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - De verdachte van een brandstichting in een restaurant aan de Zuiderparklaan in Den Haag is gefilmd door meerdere camera's in de buurt. Op de beelden is te zien hoe hij met een witte tas op de zaak afgaat en even later hard wegrent als de vlammen uit het pand slaan. Het restaurant liep flinke schade op.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 16 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
De eigenaar van restaurant El-Aziz Çigköfte wordt in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 maart rond 4.00 uur wakker gebeld. Er is brand in zijn zaak. De brandweer heeft het vuur snel onder controle, maar komt er na onderzoek achter dat er sprake is van brandstichting. Er is een steen door een ruit gegooid, gevolgd door een vloeistof die is aangestoken.
Op camerabeelden is te zien hoe een man die nacht wat heen en weer loopt in de buurt van het restaurant. Nadat hij even uit beeld is verdwenen, verschijnt hij met een witte tas in zijn handen. Wat hij daarmee precies doet bij de deur van het restaurant, is niet te zien. Maar plotseling is er een knal te horen, zijn er vlammen te zien en rent de man snel weg.
Brandstichter bij restaurant gefilmd door meerdere camera's - Team West
Het restaurant heeft flinke schade opgelopen door de brand. En er was gevaar voor de buurt: de deur waar de brand is gesticht, ligt naast een portiek met woningen waar mensen sliepen. Door snel handelen van een buurman die wakker werd, is er niemand gewond geraakt.
De verdachte is op meerdere camerabeelden te zien. Hij draagt een donkere jas met een capuchon en een broek met opvallende witte vlakken op de bovenbenen. Mensen die hem herkennen, of die iets weten over het motief voor de brandstichting, worden gevraagd zich te melden.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645100
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem